-
Kars Gravyer Peyniri Genel Özellikleri Kars gravyeri; 1250 çeşit tohumlu bitkinin doğal olarak yetiştiği 2300 rakımlı Boğatepe köyünde, %4 düzeyinde yağ oranına sahip Zavot ineklerinden elde edilen sütler ve 1910 yılından beri geleneksel yöntemlerle üretim yapan tek üreticinin elinden çıkan, altında çok büyük bir emeğin yattığı ve hiçbir üretimde bulamayacağınız eşsiz lezzeti sunmaktadır. Sarı renkte, sert, gözenekli, az tuzlu, beraberinde tatlımsı, kremamsı, fındıksı tatlara sahip oldukça aromatik ve olgun bir peynirdir Gravyer peyniri; içerisinde barındırdığı besin değerleri diğer tüm peynirlerden daha yüksektir, Lezzeti Yerinden Kars gravyer peyniri, vakumlu ambalajında muhafaza edilmektedir Enerji ve Besin Öğeleri (100 gr için) Enerji: 364 kcal / 1521 kJ Yağ: 25,5 gr Doymuş Yağ: 15,35 gr Karbonhidrat: 2,1 grs Protein: 31,5 gr Tuz: 1,21 gr
-